Dzbanek miedziany gładki 2 l
Dzbanek miedziany renomowanej firmy Bangalore wykonany jest ręcznie z najwyższej jakości, certyfikowanej miedzi.
Posiada on bardzo dużą pojemność 2 litrów. Jest więc idealnym naczyniem do oczyszczania i uzdatniania wody w domu.
Dzbanek sprzedawany jest w ofercie outletowej, więc może posiadać drobne rysy, przebarwienia lub delikatne uderzenia.
Wady te jednak nie wpływają na jego cechy funkcjonalne i użytkowe.
Naczynie czyścimy za pomocą roztworuy soku z cytryny (100ml) oraz soli kuchennej (4 łyżki). Po wymieszaniu przecieramy roztworem naczynie a następnie bardzo dokładnie przepłukujemy je pod bieżącą wodą. Na koniec wycieramy dzbanek do sucha.
Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Dzbanek z miedzi to idealny produkt dla wszystkich poszukujących zdrowia i urody, ceniących wygodę oraz poszukujących trwałych, niezwykłych i pięknych przedmiotów użytkowych.
Dzbanek miedziany wykonany jest ręcznie, z troską o każdy szczegół. Służy do przechowywania i oczyszczania wody pitnej. Wykonany jest z najwyższej jakości polerowanej miedzi, co umożliwia długie użytkowanie naczynia.
Piękny i praktyczny dzbanek z miedzi
Posiada bardzo dużą pojemność – aż 2,2 litra. Dzbanek miedziany jest więc doskonały dla całej rodziny.
Posiada wyjątkowy kształt i złocisty kolor, który doda blasku i wyjątkowości każdej kuchni.
Dzbanek miedziany wyposażony jest w wygodny uchwyt i praktyczną przykrywkę.
To oryginalny pomysł na prezent dla ukochanej osoby, której zdrowie i uroda są dla nas ważne.
Wymiary miedzianego dzbanka:
Wysokość: 22cm (wraz z pokrywką)
Szerokość / Średnica: 12,5cm
Pojemność: 2.200ml
Oryginalny produkt Bangalore posiada hologram umieszczony na etykiecie produktu.
Wraz z dzbankiem miedzianym otrzymujecie Państwo również wyjątkowy woreczek wykonany z bawełny ekologicznej służący do transportu i przechowywania naczynia.
CZYSZCZENIE:
Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu.
Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.
Do czyszczenia używamy roztworu:
- Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 50ml
- 2-3 łyżeczki soli kuchennej
Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.
W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć.
Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz.
Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.
Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.