Dzbanek miedziany gładki 1,5 litra
Dzbanek miedziany gładki o pojemności 1,5 litra znanej firmy Bangalore.
Naczynie wykonane jest ręcznie, starymi tradycyjnymi metodami z certyfikowanej miedzi. W jej składzie mamy aż 99,9% miedzi i 0,1% cynku.
Certyfikaty poświadczają dodatkowo, że naczynie nie zawiera szkodliwych składników, takich jak rtęć ołów, nikiel, czy aluminium.
Naczynie sprzedawane jest w systemie outletowym a więc może posiadać drobne rysy, delikatne uderzenia lub przebarwienia.
Usterki te nie mają jednak żadnego wpływu na walory funkcjonalne naczyń.
Naczynia miedziane czyścimy za pośrednictwem połączonego soku z cytryny z solą kuchenną (100ml soku plus 4 łyżki soli).
Po przetarciu naczynia tym roztworem, przepłukujemy je dokładnie pod bieżącą wodą następnie wycieramy do sucha.
Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
Dzbanek z miedzi to idealny produkt dla wszystkich poszukujących zdrowia i urody, ceniących wygodę oraz poszukujących trwałych, niezwykłych i pięknych przedmiotów użytkowych.
Dzbanek miedziany wykonany jest ręcznie, z troską o każdy szczegół. Służy do przechowywania i oczyszczania wody pitnej. Wykonany jest z najwyższej jakości młotkowanej miedzi.
Piękny i praktyczny dzbanek z miedzi
Posiada pojemność 1,3 litra.
Jest więc doskonałym rozwiązaniem dla jednej osoby.
Posiada wyjątkowy kształt i złocisty kolor, który doda blasku i wyjątkowości każdej kuchni.
Dzbanek miedziany wyposażony jest w wygodny uchwyt i praktyczną przykrywkę.
To oryginalny pomysł na prezent np. dla ukochanej osoby, której zdrowie i uroda są dla nas ważne.
Wymiary miedzianego dzbanka:
Wysokość: 19,5cm
Szerokość z uchem / Średnica: 15cm / 9,5cm
Pojemność: 1300ml
Oryginalny produkt Bangalore posiada hologram umieszczony na etykiecie produktu.
Wraz z dzbankiem miedzianym otrzymujecie Państwo również wyjątkowy woreczek wykonany z bawełny ekologicznej służący do transportu i przechowywania naczynia.
CZYSZCZENIE:
Naczynia miedziane czyścimy 1-2 razy w tygodniu.
Powstała w międzyczasie delikatna zmiana koloru miedzi jest procesem jak najbardziej naturalnym, powstałym w wyniku utleniania się tego metalu i pokrywania się tlenkami.
Do czyszczenia używamy roztworu:
- Sok z cytryny (świeżo wyciśnięty lub zakupiony w postaci gotowego soku) – 50ml
- 2-3 łyżeczki soli kuchennej
Roztwór ten dokładnie mieszamy i nanosimy na naczynie za pomocą miękkiej gąbki lub delikatnej szmatki, by nie porysować powierzchni.
W wąskich naczyniach typu butelka nie ma konieczności czyszczenia mechanicznego środka. Wystarczy wlać roztwór do środka, zakręcić naczynie i kilka razy wstrząsnąć.
Naczynia czyścimy zarówno w środku jak i na zewnątrz.
Gdy naczynie będzie już wyczyszczone, należy dokładnie przemyć je pod bieżącą wodą i pozostawić do wyschnięcia.
Tak pielęgnowane posłużą nam przez długie lata i będą cieszyć oko swoim wyglądem.